Basset Hound - Μπασε Χάουντ

Basset Hound - Μπασε Χάουντ
Η φυλή σκυλιών Basset Hound εκτράφηκε για το κυνήγι μικρών θηραμάτων όπως τα κουνέλια και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό σε ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα τις περισσότερες φορές είναι χαλαροί φίλοι της οικογένειας και αγαπούν πολύ τα παιδιά.

Αν και είναι καθαρόαιμα σκυλιά, μπορεί να βρείτε μπασέ χάουντ σε καταφύγια ζώων ή σε φιλοζωικές οργανώσεις. Εάν αυτή είναι η φυλή - ράτσα σκύλου ειναι για εσάς, προτιμήστε να υιοθετήσετε!!

Προσαρμόσιμα, στοργικά και χαλαρά, αυτά τα σκυλιά θα προσελκύσουν ακόμη και τους αρχάριους γονείς κατοικίδιων ζώων που είναι νέοι στον κόσμο των σκυλιών. Ωστόσο, θα πρέπει να δεσμευτείτε να τους προσφέρετε τουλάχιστον μέτρια άσκηση και να ταΐζετε το κουτάβι σας με την κατάλληλη διατροφή, καθώς η χαλαρή-τεμπέλικη συμπεριφορά τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και ως επακόλουθο διάφορα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκύψουν. Εάν μπορείτε να διατηρήσετε το Basset σας ενεργό, παρά το πόσο μπορεί να μην του αρέσει, θα έχετε έναν αγαπημένο σύντροφο για πολλά χρόνια.

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά και περισσότερες πληροφορείς για τα Basset Hound παρακάτω!
Τύπος Ράτσας :
Κυνηγόσκυλο
Βάρος :
20 - 30 Kg
Ύψος :
30 - 35 cm
Προσδόκιμο ζωής :
10 - 12 έτη

Βασικά Χαρακτηριστικά

Ζει εύκολα σε διαμέρισμα
Αντέχει να μένει μόνος
Φιλικός με τα παιδιά
Φιλικός με τους ξένους
Ευκολία να εκπαιδευτεί
Τριχόπτωση
Ευφυΐα
Τάση να γαυγίζει
Ανάγκη για παιχνίδι
Ανάγκη για άσκηση

Περισσότερες Πληροφορίες

Με την ήρεμη προσωπικότητά τους αλλά και τηv ευγενική τους εμφάνιση, τα Basset Hound είναι ένας δημοφιλής οικογενειακός σύντροφος, καθώς και ένας αργός αλλά δραστήριος κυνηγετικός σκύλος.

Το όνομα Basset προέρχεται από τη γαλλική λέξη bas, που σημαίνει χαμηλό. Και τα Basset Hounds είναι σίγουρα χαμηλά στο έδαφος. Επειδή τα οστά τους είναι βαριά και είναι μυώδη, συνήθως ζυγίζουν 20 έως 30 κιλά αν και συνήθως δεν έχουν ύψος μεγαλύτερο από 35cm  στο υψηλότερο σημείο του ώμου τους. Στην πραγματικότητα, είναι μεγάλα σκυλιά με κοντά πόδια. Η κοντή εμφάνισή τους είναι το αποτέλεσμα μιας μορφής νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία.

Τα μπασέ είναι κυνηγόσκυλα, που σημαίνει ότι εκτράφηκαν για να κυνηγήσουν ακολουθώντας το άρωμα του θηράματός τους. Η εκπληκτική αίσθηση της όσφρησης τους είναι από τις καλύτερες ανάμεσα σε όλες τις ράτσες σκύλων .

Τα Basset Hounds έχουν ομαλή, κοντή σκληρή τρίχα που είναι σχετικά εύκολη στη φροντίδα. Τα περισσότερα από αυτά έρχονται στο κλασικό μοτίβο τριών χρωμάτων - του μαύρου, του καφέ και του λευκού . Μερικές φορές μπορεί να δείτε ένα γκρι Basset, αλλά αυτό το χρώμα θεωρείται ανεπιθύμητο επειδή πιστεύεται ότι σχετίζεται με γενετικά προβλήματα.

Το κυνηγόσκυλο Basset έχει ένα στρογγυλεμένο κρανίο με βαθύ ρύγχος και πολύ χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο, το οποίο είναι πολύ ζαρωμένο πάνω από το φρύδι όταν ο σκύλος παρακολουθεί. Αυτό το χαλαρό δέρμα προκαλεί επίσης στα Bassets να έχουν μια θλιβερή εμφάνιση, την οποία πολλοί πιστεύουν ότι προσθέτουν στη γοητεία τους.

Επειδή είχαν αρχικά εκτραφεί για να κυνηγούν, πολλά από τα χαρακτηριστικά του Basset Hounds έχουν και κάποιο ιδιαίτερο σκοπό. Τα μακριά, χαμηλά αυτιά τους σέρνουν το έδαφος και μαζεύουν αρώματα, ενώ το χαλαρό δέρμα γύρω από τα κεφάλια τους σχηματίζει ρυτίδες που αιχμαλωτίζουν περαιτέρω το άρωμα ό, τι παρακολουθούν.

Τα κοντά πόδια τους σημαίνουν ότι κινούνται πιο αργά από τα σκυλιά με μεγαλύτερα πόδια, γεγονός που διευκολύνει τους κυνηγούς με τα πόδια να τα ακολουθούν. Οι ουρές τους είναι μεγάλες και στέκονται όρθιες με μια άσπρη άκρη στο τέλος, γεγονός που διευκολύνει τους κυνηγούς να δουν πότε τα σκυλιά βρίσκονται σε ψηλό γρασίδι. Τα Basset Hounds έχουν επίσης τεράστια πόδια και τα μπροστινά πόδια τους στρέφονται ελαφρώς προς τα έξω για να ισορροπούν το πλάτος των ώμων.

Γύρω από το σπίτι, τα Basset Hounds είναι ήρεμα και μάλλον τεμπέλικα. Είναι πιστοί στους ανθρώπους τους και έχουν μια ευχάριστη, φιλική διάθεση. Επίσης  αγαπούν να είναι με τις οικογένειές τους και τα πάνε καλά με άλλα κατοικίδια. Τα μπασέ μισούν να μένουν μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μπορεί να γίνουν καταστροφικά και να ουρλιάζουν αν μείνουν μόνα τους για πολύ καιρό.

Τα Basset Hounds δεν είναι πολύ δραστήρια στο σπίτι, μπορούν να κερδίσουν βάρος και να γίνουν γρήγορα παχύσαρκα, γεγονός που μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα στην πλάτη και στα πόδια. Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη. Τα μπασέ χαουντ έχουν μεγάλη αντοχή, οπότε τους αρέσει να κάνουν μεγάλες βόλτες.

Όταν περπατάτε το Basset σας, να γνωρίζετε ότι του αρέσει να παρακολουθεί και να κυνηγά. Εάν βρει ένα άρωμα που θέλει να ακολουθήσει, μπορεί να φύγει αν δεν είναι με λουρί. 

Η υπομονή είναι σίγουρα μια αρετή όταν πρόκειται να εκπαιδεύσετε ένα Basset. Αν δεν μπορείτε να τον πείσετε ότι είναι κάτι που θέλει να κάνει, μπορεί να είναι πεισματάρης και δύσκολο να εκπαιδευτεί. Πολλά Basset Hounds θα υπακούσουν στις εντολές όταν τους προσφέρετε φαγητό, αλλά δεν θα υπακούσουν αν δεν έχετε νόστιμη ανταμοιβή για να τους την προσφέρετε.

Η εκπαίδευση των Basset στο σπίτι είναι επίσης μια πρόκληση, αλλά με υπομονή και επιμονή, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το Basset σας. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους εκπαίδευσης με επιβράβευση. Τα Basset Hounds είναι συναισθηματικά ευαίσθητα.

Τα Basset Hounds έχουν μοναδικές φωνές. Γενικά ουρλιάζουν αρκετά. Έχουν μία μοναδική, μουρμουριστή κραυγή που χρησιμοποιούν όταν θέλουν προσοχή ή ζητούν φαγητό. Χάρη στις υπέροχες εκφραστικές τους εκφράσεις, συχνά πετυχαίνουν να κερδίσουν λιχουδιές φαγητού, πίτσας, πατάτας τηγανιτών και άλλων νόστιμων πρόχειρων φαγητών.

Τα καλά αναπαραγόμενα μπασέ είναι ομοιόμορφα και γενικά χαρούμενα σκυλιά. Είναι πολύ ευγενικά με παιδιά και τα άλλα κατοικίδια. Τα μεγαλύτερα ελαττώματά τους είναι η τάση τους να τρελαίνονται και να ουρλιάζουν όταν είναι μοναχικά ή να ακούνε συναγερμό. Εάν μπορείτε να ανεχτείτε τις ιδιοσυγκρασίες του, το Basset μπορεί να γίνει ένας υπέροχος οικογενειακός σύντροφος.

Για να αποκτήσετε ένα υγιές σκυλί, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από έναν ανεύθυνο κτηνοτρόφο ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που δοκιμάζει-ελέγχει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια και ότι έχουν υγιείς ιδιοσυγκρασίες.