Μικρό σε μέγεθος αλλά ανθεκτικό, το Beagle – Μπιγκλ είναι ένας ενεργός σύντροφος για τα παιδιά και τους ενήλικες. Τα μπιγκλ είναι εύθυμα και διασκεδαστικά, αλλά ως κυνηγόσκυλα, πολλές φορές μπορούν επίσης να είναι πεισματάρικα και να απαιτούν υπομονετική και  δημιουργική εκπαίδευση.

Οι μύτες τους, τα καθοδηγούν στη ζωή και δεν είναι πιο ευτυχισμένα όταν ακολουθούν ή κυνηγούν κάτι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Beagles είχαν αρχικά εκτραφεί ως κυνηγόσκυλα για να εντοπίζουν μικρά θηράματα, κυρίως κουνέλια και λαγούς, λόγω της πολλή καλής όσφρησης που διαθέτουν. Χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα, για το σκοπό αυτό, σε πολλές χώρες σήμερα. Αλλά θα βρείτε πολλά από αυτά τα κουτάβια να ζουν και ως σκύλοι συντροφιάς και να είναι τα αγαπημένα μέλη της οικογένειας.

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά και περισσότερες πληροφορείς για τα Μπιγκλ – Beagle παρακάτω!

Περισσότερες Πληροφορίες και χαρακτηριστικα για τα beagle

Είναι δύσκολο να αντισταθείς στα εκπληκτικά σκούρα καστανά μάτια των Beagle, με την χαρούμενη, και την παρακαλεστική έκφραση τους. Είναι χαρούμενα, και στοργικά σκυλιά – χαρακτηριστικά περισσότερο από ισορροπημένα για την φύση τους ως κυνηγόσκυλα, η οποία είναι περίεργη, αποφασισμένη και επικεντρώνεται στο φαγητό.

Γενικά ταιριάζουν καλά με άλλα ζώα και τους ανθρώπινους φίλους τους – και πιστεύουν ότι όλοι που συναντούν είναι ο νέος καλύτερος φίλος τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Beagle είναι ότι είναι κυνηγόσκυλα μέσα τους. Η μύτη τους είναι το πιο σημαντικό μέρος της ανατομίας τους και το κεφάλι τους είναι πάντα κάτω στο έδαφος, αναζητώντας ένα ενδιαφέρον μονοπάτι ή μυρωδιά για να ακολουθήσουν. Τα Beagles έχουν περίπου 220 εκατομμύρια υποδοχείς αρώματος στην μύτη τους σε σύγκριση με τους 5 εκατομμύρια περίπου που έχει ο ανθρώπους, γεγονός που τα καθιστά πολύ καλά στη εύρεση νέων μυρωδιών.

Λόγω του μικρού τους μεγέθους και του ήπιου ταπεραμέντου, τα Μπιγκλ  μπορούν να τα πάνε καλά στα διαμερίσματα εάν οι άνθρωποι τους είναι πρόθυμοι να τα βγάλουν βόλτα αρκετές φορές την ημέρα ανεξαρτήτος του  καιρού. Χρειάζονται άφθονη άσκηση, περίπου μια ώρα την ημέρα, εάν είναι δυνατόν. Αν μείνουν μόνα τους και δεν ασκηθούν, τα Beagles μπορούν να γίνουν πολύ καταστροφικά για τα αντικείμενα που θα έχουν γύρω τους.

Κουτάβι Beagle
Κουτάβι Beagle

Προσωπικότητα των Μπιγκλ

Τα Beagles είναι ευγενικά, γλυκά και αστεία σκυλιά. Θα σε κάνουν να γελάσεις, αλλά και να “κλάψεις” εξαιτίας της συχνά άτακτης συμπεριφοράς τους. Οι άνθρωποι που έχουν Beagle περνούν πολύ χρόνο προσπαθώντας να ξεγελάσουν τα σκυλιά τους, και συχνά πρέπει να καταφύγουν σε ανταμοιβές για να δελεάσουν το Μπίγκλ σε μια κατάσταση προσωρινής υπακοής.

Όπως κάθε σκυλί, το Beagle χρειάζεται έγκαιρη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες – όταν είναι ακόμα νέο. Η κοινωνικοποίηση βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι το κουτάβι Beagle θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα καλό και “σωστό”  ενήλικο σκυλί.

Σκυλος ρατσας μπιγκλ
Σκυλος ρατσας μπιγκλ

Παιδιά και άλλα κατοικίδια

Τα Beagles συνδέονται με όλους στην οικογένεια, ειδικά με τα παιδιά. Μπορούν, ωστόσο, να είναι ασταθή όταν παίζουν, οπότε πρέπει να κοινωνικοποιούνται και να επιβλέπονται σωστά όταν βρίσκονται με πολύ μικρά παιδιά. Επιπλέον, τα Beagles τείνουν να αρπάζουν πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του χεριού σας , με το στόμα και να παίζουν. Το κάνουν για διασκέδαση και μπορούν να εκπαιδευτούν να μην το κάνουν.

Όπως με κάθε φυλή, πρέπει πάντα να διδάσκετε στα παιδιά πώς να προσεγγίζουν και να αγγίζουν τα σκυλιά και να επιβλέπετε τυχόν αλληλεπιδράσεις. Διδάξτε στο παιδί σας να μην πλησιάζει ποτέ κανένα σκύλο ενώ τρώει ή κοιμάται ή να προσπαθεί να πάρει το φαγητό του σκύλου. Κανένας σκύλος, ανεξάρτητα από το πόσο φιλικός, δεν πρέπει ποτέ να μένει χωρίς επίβλεψη με ένα παιδί.

Λόγω της κληρονομιάς τους, τα Beagles απολαμβάνουν την παρέα και δεν θέλουν να μένουν μόνα τους. Ένας άλλος σκύλος ή ακόμα και μια γάτα θα βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών συντροφιάς τους.

 Για να αποκτήσετε ένα υγιές σκυλί, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από έναν ανεύθυνο κτηνοτρόφο, ένα κουτάβι ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που δοκιμάζει-ελέγχει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια και ότι έχουν υγιείς ιδιοσυγκρασίες.