Το Bichon Frise – Μπισόν Φριζέ είναι μια χαρούμενη, μικρή φυλή σκύλου με  πολλή αγάπη να δώσει. Με τα μαύρα μάτια και το χνουδωτό άσπρο τρίχωμα, το Bichon μοιάζει σχεδόν με παιδικό παιχνίδι.

Ακόμα κι αν αυτά είναι καθαρόαιμα σκυλιά, μπορείτε να τα βρείτε στη φροντίδα καταφυγίων ή ομάδων διάσωσης. Θυμηθείτε να υιοθετήσετε! Μην αποκλειστικά αγοράζετε εάν θέλετε να φέρετε ένα σκυλί στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσετε ότι το Bichon μπορεί να είναι ο πιο ευτυχισμένος και πιο ενθουσιώδης σύντροφος σας. Είναι εξαιρετικά παιχνιδιάρικο και έξυπνο, και ακόμη και οι αρχάριοι γονείς κατοικίδιων ζώων και οι κάτοικοι διαμερισμάτων θα ταιριάξουν υπέροχα με αυτά τα σκυλιά. Ωστόσο, χρειάζονται άφθονο χρόνο παιχνιδιού και δραστηριότητα και δεν ενδιαφέρονται να μείνουν μόνα τους στο σπίτι για πολλές ώρες της ημέρας. Εάν μπορείτε να δώσετε στο σκυλί σας μεγάλη προσοχή και αγάπη, θα τις πάρετε δεκαπλάσια πίσω από ένα λατρευτό Bichon.

Κουταβι σκυλου ρατσας Bichon Frise
Κουταβι σκυλου ρατσας Bichon Frise

Περισσότερες Πληροφορίες για τα Bichon Frise

Το Bichon,  σχετίζεται με πολλές μικρές φυλές: το Coton de Tulear, ένα σκυλί που προήλθε από τις αφρικανικές ακτές σε ένα νησί κοντά στη Μαδαγασκάρη. τα Μπολόνια, εκτρέφονται στη βόρεια Ιταλία κοντά στην πόλη της Μπολόνια · τα Χαβανέζ, από την Κούβα · και τα Μάλτεζ, που αναπτύχθηκαν στο νησί της Μάλτας στη Μεσόγειο. Το Bichons φαίνεται επίσης ότι προέρχεται από τη Μεσόγειο.

Τα Bichons μπορεί να είναι μικρά σκυλιά αλλά είναι ανθεκτικά.

Τα Bichons είναι πάντα λευκά (αν και τα κουτάβια μπορεί να είναι κρέμ ή ανοιχτό κίτρινα), με μαύρα μάτια και μαύρες μύτες. Οι τοξωτοί λαιμοί τους τους δίνουν μια περήφανη,γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση, ενώ οι καλογραμμένες ουρές τους καμπυλώνουν χαριτωμένα στις πλάτες τους.

Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο οικογενειακό κατοικίδιο, σκεφτείτε το Bichon. Αυτό το σκυλί λατρεύει να παίζει. Είναι πάντα χαρούμενο (εκτός αν μένει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα) και η συμπεριφορά του είναι στοργική και ευγενική.

Επειδή δεν ρίχνουν το τρίχωμα τους όπως άλλες φυλές, τα Bichons συχνά συνιστώνται σε άτομα με αλλεργίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με τον αλλεργιολόγο σας, καθώς δεν αντιδρούν όλοι με τον ίδιο τρόπο σε ένα Bichon. Πριν δεσμευτείτε να αποκτήσετε ένα Bichon Frise- ή οποιοδήποτε είδος σκύλου – φροντίστε να περάσετε λίγο χρόνο παρουσία της φυλής εάν έχετε αλλεργίες.

Τα Μπισόν έχουν τη φήμη ότι υποφέρουν από άγχος χωρισμού. Εάν πρέπει να αφήσετε το σκυλί σας στο σπίτι μόνο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αυτό μπορεί να μην είναι το κατάλληλο σκυλί για εσάς. Τα Bichons δεν θέλουν αποκλειστικά και μόνο να είναι με τις οικογένειές τους, αλλα πρέπει να είναι για αρκετό χρόνο με τις οικογένειές τους. Προσαρμόζονται καλά σε μια ποικιλία τρόπων ζωής, αρκεί να μην χρειάζεται να περνούν πολύ χρόνο μόνοι τους.

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, τα Bichons είναι καλά κατοικίδια για άτομα που ζουν σε διαμερίσματα. Έχουν όμως πολλή ενέργεια και χρειάζονται καθημερινή άσκηση, συμπεριλαμβανομένων περιπάτων και παιχνιδιών.

Τα Bichons είναι έξυπνα και λατρεύουν να μαθαίνουν κόλπα και είναι εξαιρετικά εκπαιδευσιμα. Κατά την προπόνηση, πρέπει να είστε αυστηροί αλλά ευγενικοί. Οι σκληρές διορθώσεις και η επίπληξη θα σπάσουν την καρδιά του Bichon. Πολλοί ιδιοκτήτες Bichon εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους για υπακοή, ευκινησία και διαγωνισμόυς! Τόσο τα σκυλιά όσο και οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν αυτήν τη δραστηριότητα και είναι ένας καλός τρόπος να συνδεθείτε στενότερα με το Bichon σας. Μια άλλη δραστηριότητα που αναδεικνύει το Bichon είναι η θεραπευτική εργασία. Επειδή είναι ευγενικοί σκύλοι και σίγουρα φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο οποιουδήποτε, κάνουν τέλεια για σκυλιά θεραπείας για επισκέψεις σε γηροκομεία και νοσοκομεία.

Τα Bichons γενικά ταιριάζουν καλά με άλλα ζώα και ανθρώπους, αλλά θα σας ειδοποιήσουν όταν έρχονται ξένοι στην πόρτα.

bichon frise on thee grass Ieva Tvaronavicute Shutterstock 760x467 1

Σημαντικά Χαρακτηριστικά των Bichon Frise

  • Τα Bichons δεν θέλουν να μενουν μόνα του για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  • Τα Bichons είναι έξυπνα και πονηρά. Για να βοηθήσετε το Bichon σας να είναι ο καλύτερος δυνατός σύντροφος, συνιστάται εκπαίδευση υπακοής.
  • Ο καλλωπισμός είναι απαραίτητος! Να είστε έτοιμοι να πληρώσετε για επαγγελματική περιποίηση. Οι ιδιοκτήτες με υψηλό κίνητρο μπορούν να μάθουν την τεχνική, αλλά δεν είναι εύκολο και απαιτεί πολύ χρόνο.
  • Τα Bichons μπορεί να είναι επιρρεπές σε δερματικά προβλήματα και αλλεργίες.
  • Επειδή είναι χαριτωμένα και μικρά, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προστατεύσετε υπερβολικά το Bichon Frise. Αυτό είναι λάθος και μπορεί να οδηγήσει το σκυλί σας να γίνει ντροπαλό και φοβισμένο. Διδάξτε την εμπιστοσύνη σας στο Bichon ενεργώντας με αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να αντιμετωπίσει ανθρώπους, άλλα ζώα και καταστάσεις.

Για να αποκτήσετε ένα υγιές σκυλί, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από έναν ανεύθυνο κτηνοτρόφο, ένα κουτάβι ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που δοκιμάζει-ελέγχει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια και ότι έχουν υγιείς ιδιοσυγκρασίες.