Boxer - Μπόξερ

Boxer - Μπόξερ
Τα σκυλιά Boxer - μπόξερ είχαν αρχικά εκτραφεί για να είναι σκύλοι φύλακες μεσαίου μεγέθους. Σήμερα,  είναι αρκετές φορές σκύλοι εργασίας, αλλά τα μπόξερ βρίσκουν ως επί το πλείστον σπίτι   ως σκυλοι συντροφιάς. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να διατηρούν τα υψηλά επίπεδα ενέργειας τους και χρειάζονται πολλή άσκηση.

 Λατρεύουν τις οικογένειές τους και θα εκτιμήσουν επίσης τη συνεχή εκπαίδευση που δεν βασίζεται σε σκληρές επιπλήξεις.

Αν ψάχνετε για μια υψηλής ενέργειας ρατσα, εύκολη στο φροντίδα, φιλική προς την οικογένεια , τότε αυτή μπορεί να είναι η φυλή για εσάς!

Δείτε παρακάτω για όλα τα χαρακτηριστικά για τα σκυλια μπόξερ!
Τύπος Ράτσας :
Σκύλος Εργασίας
Βάρος :
25 - 30 Kg
Ύψος :
50 - 65 cm
Προσδόκιμο ζωής :
10 - 12 έτη

Βασικά Χαρακτηριστικά

Ζει εύκολα σε διαμέρισμα
Αντέχει να μένει μόνος
Φιλικός με τα παιδιά
Φιλικός με τους ξένους
Ευκολία να εκπαιδευτεί
Τριχόπτωση
Ευφυΐα
Τάση να γαυγίζει
Ανάγκη για παιχνίδι
Ανάγκη για άσκηση

Περισσότερες Πληροφορίες

Τα μπόξερ είναι μεγάλα, μυώδη σκυλιά που φαίνονται επιβλητικά - δηλαδή, μέχρι να κοιτάξετε τα μάτια τους και να δείτε την αναστάτωση και τη χαρά της ζωής να αντανακλάται εκεί. Λόγω της παιχνιδιάρικης φύσης και της απεριόριστης ενέργειάς τους, μερικές φορές ονομάζονται "Peter Pan" των σκυλιών. Τα Boxer - μπόξερ δεν θεωρούνται πλήρως ώριμοι έως ότου είναι τριών ετών, πράγμα που σημαίνει ότι γίνονται από τα μεγαλύτερα κουτάβια στον κόσμο των σκύλων.

Ο τυπικός σκύλος Boxer είναι έξυπνος, άγρυπνος και άφοβος, αλλά φιλικός. Είναι πιστοί στην οικογένειά τους και τους αρέσει να παίζουν μαζί, αλλά είναι επίσης ξεροκέφαλοι, ειδικά αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε σκληρές μεθόδους εκπαίδευσης μαζί τους.

Με ελάχιστες ανάγκες περιποίησης και θρυλική υπομονή και ευγένεια με τα παιδιά, οι μπόξερ είναι εξαιρετικοί οικογενειακοί σύντροφοι, αρκεί να τους παρέχετε τη σωματική άσκηση και την ψυχική διέγερση που χρειάζονται. Εάν είστε πρόθυμοι και είστε σε θέση να τους δώσετε επαρκή άσκηση με τη μορφή περιπάτων ή τρεξίματος, μπορούν ακόμη και να προσαρμοστούν στη διαμονή διαμερισμάτων, αρκεί να είναι κοντά στους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Οι μπόξερ προέρχονταν από τη Γερμανία και μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το κοντό, γυαλιστερό τρίχωμα τους είναι εντυπωσιακό: καφέ λαμπερό με λευκές βούλες. Ολόλευκοι ή κυρίως λευκοί μπόξερ δεν είναι επιθυμητοί επειδή, γενετικά, η κώφωση σχετίζεται με το λευκό χρώμα.

Πολλοί μπόξερ έχουν γυριστές ουρές και κομμένα αυτιά. Εάν τα αυτιά δεν περικοπούν, θα κρεμάσουν. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων επιλέγουν να αφήσουν τα αυτιά και τις ουρές των μπόξερ τους χωρίς να τις κόψουν αυτές τις μέρες - μια πρακτική που θα έπρεπε όλοι να ακολουθούν! Αφήστε αυτά τα αυτιά και τις ουρές να γίνουν φυσικά!

Τα μπόξερ φημίζονται για τη μεγάλη αγάπη και την πίστη τους στις οικογένειές τους. Συχνά δυσπιστούν απέναντι στους ξένους στην αρχή, αλλά δεν θα είναι επιθετικοί, εκτός αν αντιληφθούν απειλή για τις οικογένειές τους. Οι σκύλοι μπόξερ αγαπούν τόσο πολύ που συχνά πιστεύουν ότι είναι σκύλοι συντροφιάς και προσπαθούν να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εσάς.

Οι μπόξερ είναι πνευματικοί, χαρούμενοι και ενεργητικοί. Οι μπόξερ κάνουν επίσης έναν μοναδικό ήχο, που ονομάζεται "woo-woo", όταν θέλουν κάτι ή είναι ενθουσιασμένοι. Δεν είναι ακριβώς γαύγισμα, αλλά μάλλον ακούγεται σαν να λένε "woo-woo" !

Το να παρακολουθείτε ένα μπόξερ να τρέχει είναι απόλαυση. Είναι τόσο ενθουσιώδεις, χαρούμενοι και χαριτωμένοι που είναι βέβαιο ότι θα φέρουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, ειδικά αν αρχίσουν να πηδούν - κάτι που τους αρέσει να κάνουν για να σας διασκεδάσουν.

Αλλά η ζωή δεν είναι όλη διασκέδαση και παιχνίδια για όλα τα μπόξερ. Λόγω της δύναμης και του θάρρους τους, τα μπόξερ έχουν ευρεία χρήση στον στρατό και την αστυνομία, καθώς και στο έργο αναζήτησης και διάσωσης. Όταν εκπαιδεύονται ειδικά για τη φρουρά, οι μπόξερ είναι εξαιρετικοί φύλακες και θα συγκρατήσουν έναν εισβολέα με τον ίδιο τρόπο όπως ένα Mastiff. Οι μπόξερ υπερέχουν επίσης στην υπακοή και την ευκινησία.

Οι μπόξερ δεν πρέπει να αφήνονται σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κοντή μύτη τους δεν δροσίζει τον ζεστό αέρα αποτελεσματικά το καλοκαίρι και το κοντό τρίχωμα τους δεν τους κρατά ζεστούς το χειμώνα. Πολλοί άνθρωποι μπόξερ αστειεύονται ότι το εύρος ανοχής της θερμοκρασίας των Μπόξερ τους κυμαίνεται μεταξύ 21-22 βαθμούς Κελσίου!

Οι μπόξερ δεν είναι μια φυλή για όλους, αλλά αν σας αρέσει ένας μεγάλος σκύλος που του αρέσουν οι αγκαλιές , είναι αστείος και παρόλα αυτά είναι ευγενικός με τα παιδιά και είστε διατεθειμένοι να διατηρήσετε τον Μπόξερ σας σωματικά και διανοητικά διεγερμένο, μπορεί να είναι ο σωστός σκύλος για εσάς!