Το Cane Corso είναι ένας σκύλος εργασίας που του αρέσει πολύ να έχει να κάνει κάποια δουλειά μέσα στη μέρα. Αυτή η παλιά ιταλική φυλή σκύλου αναπτύχθηκε για να προστατεύει την ιδιοκτησία αλλά και να κυνηγάει μεγάλα θηράματα όπως το αγριογούρουνο.

Αν και είναι καθαρόαιμα σκυλιά, μπορεί να δοκιμάσετε να βρείτε Κάνε Κόρσο σε καταφύγια ζώων ή σε φιλοζωικές οργανώσεις. Εάν αυτή είναι η φυλή – ράτσα σκύλου είναι για εσάς, προτιμήστε να υιοθετήσετε αντί να αγοράσετε!

Το Cane Corso είναι ισχυρό και αθλητικό, ταιριάζει καλύτερα σε έμπειρους γονείς κατοικίδιων ζώων που έχουν μεγάλες, ασφαλείς και περιφραγμένες αυλές. Θα χρειαστούν σίγουρα τους ανθρώπους τους για να τους δώσουν κατι να κάνουν μέσα στην ημέρα. Διαφορετικά, ειναι πολύ πιθανό να βρουν τους δικούς τους τρόπους για να μειώσουν την πλήξη τους με πιθανώς καταστροφική συμπεριφορά. Εάν μπορείτε να δώσετε στο σκυλί σας άφθονο χώρο, άσκηση και προπόνηση, τότε αυτή μπορεί να είναι η φυλή για εσάς!

Περισσότερες Πληροφορίες

ο Cane Corso είναι μια φυλή σκύλου για κάποιον που θα είναι σοβαρός και υπεύθυνος για να έχει ένα σκυλί ως σύντροφο και που μπορεί να του δώσει τη σταθερή και στοργική καθοδήγηση που χρειάζεται για να γίνει ένας υπέροχος σκύλος. Είναι σκύλος που είναι μόνο για οικογένειες. Μην περιμένετε να είναι φιλικός με όλους που συναντά: Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για ανθρώπους ή άλλα ζώα έξω από την οικογένειά του, αλλά εκείνοι που είναι μέσα στην οικογένεια θα έχουν την φιλικότητα του και την προστασία του.

Δώστε σε αυτό το σκυλί δουλειά. Δεν θέλει να ξαπλώνει όλη την ημέρα και θα βρει τη δική του «δουλειά» να το κάνει αν δεν το παρέχετε εσείς: συνήθως θα τρέχει στο φράχτη σας, θα γαβγίζει σε περαστικούς, θα σκάβει τρύπες ή θα μασά τα έπιπλά σας. Εάν έχετε ένα κήπο ή ένα αγρόκτημα, θα σας βοηθήσει αρκετά στο να ασκείται και να παίζει ο σκύλος. Διαφορετικά, δοκιμάστε τον να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα σκύλου.

Βασικά Χαρακτηριστικά των Cane Corso

  • Το κοντό τρίχωμα του Corso έρχεται σε μαύρο, ανοιχτό και σκούρες αποχρώσεις του γκρι σε ανοιχτόχρωμες και σκοτεινές αποχρώσεις. Οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα μπορεί να έχει μοτίβο με ακανόνιστες γραμμές ανοιχτού και σκούρου χρώματος.
  • Τα αυτιά του Corso μπορεί να κοπούν ή να μην κοπούν.
  • Το Corso είναι ένας σκύλος εργασίας που χρειάζεται πολλή ψυχική και σωματική διέγερση.
  • Το Κάνε Κόρσο δεν είναι ένα καλό για «πρώτο σκυλί». Χρειάζεται άφθονη κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση και άσκηση για να είναι καλός σύντροφος και θα χρειαστεί εμπειρία στο να το μεγαλώσετε
σκυλος ρατσας κανε κορσο
Κουταβι Κάνε Κόρσο

Προσωπικότητα των Κάνε Κόρσο


Η ιστορία του Corso τον περιγράφει ως ένα σκύλο με «έντονο ταμπεραμέντο, έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση». Αυτός ο τύπος ιδιοσυγκρασίας μπορεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Με ένα αφεντικό που έχει αυτοπεποίθηση, συνέπεια και που παρέχει καλή εκπαίδευση , το Corso μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό σκυλί που ποτέ δεν είναι ακατάλληλα επιθετικό, αλλά σε λάθος χέρια μπορεί να γίνει επιθετικό και να είναι κίνδυνος για το κοινό. 

Ο ιδανικός Cane Corso είναι υπάκουος και στοργικός απέναντι στην οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο απαιτείται κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση από μικρή ηλικία. Αυτό το σκυλί δεν θα τα πάει καλά σε ένα σπίτι με κάποιον που φοβάται ή δεν του αρέσουν τα σκυλιά ή δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα μεγάλο σκυλί.

Το Corso είναι εξαιρετικά έξυπνο. Σε συνδυασμό με την αυταρχική φύση του είναι εύκολο να δείτε πώς θα μπορούσε να κυριαρχήσει στο σπίτι σας χωρίς σταθερή ηγεσία και θέτοντας του όρια. Θα σας δοκιμάσει για να δείτε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Είναι σημαντικό να του θέσετε κανόνες από την αρχή και να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέλη της οικογένειας κατανοούν επίσης τους κανόνες. Δημιουργήστε μια σχεση υπό όρους όπως «τίποτα στη ζωή δεν είναι δωρεάν», απαιτώντας του να εκτελέσει μια εντολή όπως «Κάθισε» ή «Κάτω» πριν τον ανταμείψετε με ένα γεύμα, λιχουδιές ή ένα παιχνίδι.

Βοηθήστε τον νεαρό Κορσό να αναπτύξει αυτοπεποίθηση αφήνοντάς τον να περάσει χρόνο μόνος του. Αυτό μπορεί να είναι σε εξωτερικούς χώρους σε περιορισμένη περιοχή, όπως η αυλή ή στο κλουβί του, ενώ είστε απασχολημένοι στο σπίτι και δεν μπορείτε να τον επιβλέπετε. Το να είναι μόνος για διάφορες περιόδους τον διδάσκει ότι είναι εντάξει μόνος του και πάντα θα επιστρέφεις.

Όπως κάθε σκύλος, ο Κορσό χρειάζεται έγκαιρη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες – ιδανικά πριν είναι τεσσάρων μηνών. Η κοινωνικοποίηση βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι το κουτάβι Corso μεγαλώνει για να είναι ένα καλό σκυλί, που δεν φοβάται τους ξένους, τα παιδιά, άλλα ζώα ή ότι μένει μόνος.