Τα Cavalier King Charles Spaniel – Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ αν και γεννιούνται για να είναι σκύλοι συντροφιάς, διατηρούν τη αθλητική φύση των προγόνων τους. Όταν δεν κάθονται σε έναν καναπέ ή δεν απολαμβάνουν τα χάδια σας, τίποτα δεν τους κάνει πιο ευτυχισμένους από το να τρέξουν και κυνηγήσουν ένα πουλί ή να παίξουν κυνηγώντας κάποιο άλλο παιχνίδι.

Αν και είναι καθαρόαιμα σκυλιά, μπορεί να βρείτε Cavalier σε καταφύγια ζώων ή σε φιλοζωικές οργανώσεις. Εάν αυτή είναι η φυλή – ράτσα σκύλου είναι για εσάς, προτιμήστε να υιοθετήσετε από το να αγοράσετε!

Τα Cavaliers είναι  αθλητικά σκυλιά και απολαμβάνουν την πεζοπορία, το τρέξιμο στην παραλία και αθλήματα σκύλων όπως ευκινησία, flyball και ράλι. Μερικά έχουν δείξει ακόμη και την ικανότητά τους ως κυνηγετικά σκυλιά. Πολλές φορές βρίσκουν σπίτι ως οικογενειακοί φίλοι αλλά και σκύλοι θεραπείας.

Κουτάβια king charles cavalier
Κουτάβια king charles cavalier

Περισσότερες Πληροφορίες για τα κινγκ τσαρλς

Το Cavalier King Charles Spaniel είναι ένα όμορφο μικρό σκυλί που αναμφίβολα διεκδικεί τον τίτλο του “σκυλιού που κουνάει την ουρα του περισσότερο απο όλα”. Στην πραγματικότητα, μεταξύ των χαρακτηριστικών που προσπαθούν να επιτύχουν οι κτηνοτρόφοι Cavalier είναι μια ουρά σε συνεχή κίνηση!

Εάν το χαρακτηριστικό κτύπημα της ουράς του Cavalier δεν λιώσει την καρδιά σας, σίγουρα τα μεγάλα, σκούρα στρογγυλά μάτια του θα το κάνουν. Ζεστό και λαμπερό, με γλυκιά έκφραση, καταφέρνει να παιρνει χάιδεμα αλλά και απεριόριστες λιχουδιές από τους ανθρώπους γύρω του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η ράτσα μπορεί εύκολα να γίνει υπέρβαρη, οπότε να είστε δυνατοί και να προσφέρετε μια βόλτα ή παιχνίδι αντί για τα πατατάκια και πίτσα που αρέσει στο Cavalier σας.

Με ένα Cavalier στην κατοικία σας, δεν θα είστε ποτέ μόνος – ούτε καν στο μπάνιο. Επειδή είναι τόσο προσκολλημένοι στους ανθρώπους τους, νιώθουν καλύτερα όταν κάποιος είναι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας για να τους κρατήσει συντροφιά. Είναι σκυλιά σπιτιού και συντροφιάς και δεν θα ζήσουν ευτυχισμλενα ποτέ σε ένα περιβάλλον όπου ζουν στην πίσω αυλή ή αγνοούνται.

Τα Cavaliers είναι γενικά έξυπνα και πρόθυμα να δοκιμάσουν ό, τι θέλετε να κάνουν. Οι ανταμοιβές των τροφίμων και η θετική επιβράβευση βοηθούν στη διασφάλιση της ομαλής εκπαίδευσης τους. ‘Εχουν μια εύθραστη προσωπικότητα, οπότε το φωνάζοντας τους είναι αντιπαραγωγικό και είναι πιθανό να στείλει αυτά τα γλυκά κουτάβια να κρυφτούν. Αντ ‘αυτού, ανταμείψτε τους κάθε φορά που τους βλέπετε να κάνουν κάτι που σας αρέσει, είτε μασάνε ένα παιχνίδι αντί για κάποια τσάντα σας ή δεν γαβγίζουν σε απάντηση όταν ο σκύλος δίπλα σας γαβγίζει. Θα κάνουν τα πάντα για να βρουν περισσότερα πράγματα που σας αρέσουν.

Σκυλος ρατσας κινγκ τσαρλς

Καλύτερες στιγμές

  • Τα καβαλιερ έχουν εξαρτημένη προσωπικότητα. Αγαπούν να είναι με τους ανθρώπους και δεν πρέπει να μένουν μόνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  • Το Cavalier θα ρίξει το τρίχωμα του, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο. Απαιτείται τακτικό χτένισμα και βούρτσισμα.
  • Επειδή είναι σπάνιελ στην καρδιά τους, θα προσπαθήσει να κυνηγήσει πουλιά και άλλα μικρά θηράματα, εάν δεν το έχετε με λουρί ή σε περιφραγμένη αυλή.
  • Μπορεί να γαβγίζουν όταν κάποιος έρχεται στην πόρτα σας, αλλά λόγω της φιλικής τους φύσης, δεν είναι καλοί φύλακες.
  • Τα Cavalier Kings Charles Spaniel είναι σκύλοι που δε πρέπει να ζουν σε εξωτερικούς χώρους.

Για να αποκτήσετε ένα υγιές σκυλί, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από έναν ανεύθυνο κτηνοτρόφο ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που δοκιμάζει-ελέγχει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια και ότι έχουν υγιείς ιδιοσυγκρασίες.