Η ξεχωριστή φυλή σκύλων Chow Chow έχει ένα υπερήφανο, ανεξάρτητο πνεύμα που ορισμένοι περιγράφουν ως γάτας. Μπορεί να είναι απομακρυσμένοι – που σημαίνει ότι αν ψάχνετε για έναν σκύλο συντροφιάς, αυτή πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη ράτσα για εσάςamen.. Αλλά για το σωστό άτομο, μπορεί να είναι ένας πολύ πιστός σύντροφος.

Αν και είναι καθαρόαιμα σκυλιά, δοκιμάστε να βρείτε Τσοου Τσοου σε καταφύγια ζώων ή σε φιλοζωικές οργανώσεις. Εάν αυτή είναι η φυλή – ράτσα σκύλου είναι για εσάς, προτιμήστε να υιοθετήσετε από το να αγοράσετε.

Ως ανεξάρτητη φυλή, αυτά τα κουτάβια χρειάζονται υπομονή και συνέπεια, και ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικά πράγματα με τους όρους τους. Οι αρχάριοι γονείς κατοικίδιων ζώων θα δυσκολευτούν στην εκπαίδευση τους. Ενώ αυτά τα σκυλιά μπορούν να προσαρμοστούν στη ζωή των διαμερισμάτων, χρειάζονται πολλή άσκηση και δεν απολαμβάνουν να μένουν μόνα στο σπίτι για πολλές ώρες της ημέρας. Εάν μπορείτε να παρέχετε αρκετή προπόνηση και πολλή σωματική δραστηριότητα βόλτες κτλπ, θα έχετε ένα πιστό, προστατευτικό μέλος της οικογένειας σας.

Σκυλος chow chow
Σκυλος chow chow

Περισσότερες Πληροφορίες για τα Chow chow

Με τα βαθιά μάτια του και το μεγάλο κεφάλι του, τονισμένο από μια χαίτη μαλλιών, το Chow Chow είναι ένα εντυπωσιακό σκυλί. Η εμφάνισή του μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι είναι κακός αλλά ένας καλοκαμωμένος και καλά αναθρεμενος Τσοου τσοου δεν είναι επιθετικός.

Αντ ‘αυτού, λέγεται ότι συνδυάζει την αριστοκρατία ενός λιονταριού, τη τεμπελειά ενός panda, τη χάρη και την ανεξαρτησία μιας γάτας, και την πίστη και την αφοσίωση ενός σκύλου. Είναι επίσης αξιοπρεπής και απομακρυσμένος, όπως ταιριάζει σε μια φυλή που κάποτε ανηκε στα αυτοκρατορικά κινεζικά σκυλιά.

Δεν του αρέσει πολύ να αγκαλιάζεται ή να αναστατώνεται, αλλά θα είναι ένας ήσυχος, προσεκτικός σύντροφος στο αγαπημένο του άτομο και η πίστη του επεκτείνεται και σε άλλα μέλη της οικογένειας. Εάν μεγαλώσει με παιδιά, θα τα δεχτεί πρόθυμα, αλλά δεν είναι ο τύπος του σκύλου που ανέχεται την “κακοποίηση’, οπότε είναι καλύτερος για σπίτια με μεγαλύτερα παιδιά που ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν σκύλους.

Εάν έχει πολλές συναντήσεις με αγνώστους κατά τη διάρκεια που είναι κουτάβι, θα συμπεριφερθεί στους ξένους με ηρεμία. Ωστόσο, αυτή είναι μια εξαιρετικλη προστατευτική φυλή, η οποία θα δώσει μια σαφή προειδοποίηση σε οποιονδήποτε πλησιάζει χωρίς την αποδοχή του αφεντικόυ του.

Το πιο αξιομνημόνευτο φυσικό χαρακτηριστικό της φυλής είναι η μπλε-μαύρη γλώσσα του. Σύμφωνα με τον Κινέζικο μύθο, η γλώσσα πήρε την μπλε απόχρωση της κατά τη στιγμή της δημιουργίας, όταν ένας Τσόου έγλυψε τις σταγόνες του χρώματος καθώς ο ουρανός ήταν ζωγραφισμένος. Ξεχωρίζει επίσης για τα σχεδόν ίσια πίσω πόδια του, τα οποία του δίνουν ένα άκαμπτο, ασταθές και στιβαρό βάδισμα. Δεν είναι γρήγορος, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τζόκινγκ, αλλά έχει εξαιρετική αντοχή και μπορεί να είναι καλός σύντροφος με τα πόδια.

Όσον αφορά την εκπαίδευση, μια λεκτική διόρθωση είναι συνήθως το μόνο που απαιτείται για να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Ο εξαιρετικά περήφανος και ανεξάρτητος Τσόου δεν θα ανταποκριθεί ποτέ στη σωματική κακοποίηση. Κερδίστε τον σεβασμό του με σταθερή συνέπεια, και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να τον εκπαιδεύσετε.

Αν θαυμάσετε τη μοναδική εμφάνιση και το ανεξάρτητο πνεύμα του Τσόου Τσόου, θα έχετε έναν πολύ πιστό σύντροφο που θα είναι ένας πραγματικός θησαυρός στο σπίτι σας.

Κουταβι τσοου τσοου
Κουταβι τσοου τσοου

Βασικά Χαρακτηριστικά των τσοου τσοου

  • Τα Chow Chows είναι πολύ ανεξάρτητο και χρειάζονται έναν ιδιοκτήτη που εκτιμά αυτά τα χαρακτηριστικά
  • Τα Chows πρέπει να κοινωνικοποιηθούν νωρίς – να συναντούν νέους ανθρώπους, σκύλους και καταστάσεις ξεκινώντας από την αρχή της ζωής τους- για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ασφαλείς και χαλαροί ως ενήλικες.
  • Ο Τσόου Τσόου μπορεί να συνδεθεί με ένα μόνο άτομο ή με την οικογένειά του. Είναι επιφυλακτικοί με τους ξένους.
  • Πρέπει να βουρτσίζονται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρήσουν το τρίχωμα τους σε καλή κατάσταση.
  • Τα Chows μπορούν να ζήσουν σε διαμερίσματα αρκεί να κάνουν καθημερινή άσκηση.
  • Λόγω των ματιών του, το Chow Chow έχει περιορισμένη περιφερειακή όραση οπότε είναι καλύτερο να τον πλησιάσετε από μπροστά.
    Για να αποκτήσετε ένα υγιές σκυλί, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από ένα κουτάβι, από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή από έναν κτηνοτρόφο που δεν παρέχει εκπτώσεις ή εγγυήσεις για την υγεία. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που δοκιμάζει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια και που αναπαράγονται για υγιείς ιδιοσυγκρασίες.

Για να αποκτήσετε ένα υγιές σκυλί, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από έναν ανεύθυνο κτηνοτρόφο ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που δοκιμάζει-ελέγχει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια και ότι έχουν υγιείς ιδιοσυγκρασίες.