Αρχικά εκτράφηκαν να είναι σκύλοι σαλονιού, τα Pug – Πάγκ έχουν μεγάλη ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι πολύ ευαίσθητα και παρόλο που μπορούν να είναι υπέροχα για κατοικίδια μέσα στο διαμέρισμα, δεν θα εκτιμήσουν το να μένουν μόνα στο σπίτι για πολλές ώρες της ημέρας. Παρόλο που αυτά τα κουτάβια έχουν μια πεισματάρικη πλευρά, ειδικά όταν πρόκειται για εκπαίδευση στο σπίτι, είναι παιχνιδιάρικα, στοργικά σκυλιά που θα τα πάνε καλά ακόμη και με τους αρχάριους γονείς κατοικίδιων ζώων. Αν ψάχνετε για έναν αγαπημένο, φιλόξενο φίλο, αυτή μπορεί να είναι η φυλή για εσάς!

Αν και καθαρόαιμα σκυλιά, μπορείτε να τα βρείτε και στη φροντίδα καταφυγίων ή ομάδων διάσωσης. Θυμηθείτε αν μπορείτε να υιοθετήσετε! Μην ψάχνετε μόνο για αγορά εάν θέλετε να αποκλείσετε ένα σκύλο στο σπίτι.

Αυτά τα ανθεκτικά, αξιαγάπητα σκυλιά είναι γνωστά και ως οι κλόουν των σκύλων επειδή έχουν υπέροχη αίσθηση του χιούμορ και τους αρέσει να την επιδεικνύουν.

Σκυλος παγκ χαρακτήρας
Σκύλος παγκ χαρακτήρας

Περισσότερες Πληροφορίες για τα πάγκ

Το κωμικό πρόσωπο του Pug, με τις βαθιές ρυτίδες γύρω από μεγάλα, σκοτεινά μάτια και το επίπεδο στρογγυλό πρόσωπο, δεν μπορεί παρά να σας κάνει να χαμογελάσετε. Πιστεύεται ότι το όνομα του Pug προέρχεται από τη λατινική λέξη για την «γροθιά» επειδή το πρόσωπό του μοιάζει με ανθρώπινη γροθιά.

Τα Παγκ είναι παιχνιδιάρικα σκυλιά, έτοιμα και ικανά για παιχνίδια, αλλά είναι επίσης αγαπησιάρικα σκυλιά και πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους τους. Τα Pug αγαπούν να είναι το κέντρο της προσοχής και είναι μελαγχολούν όταν αγνοούνται.

Συνήθως ζυγίζουν μέχρι 20 κιλά. Τα κεφάλια τους είναι μεγάλα και στρογγυλά, με μεγάλα, στρογγυλά μάτια. Έχουν βαθιές και ξεχωριστές ρυτίδες στα πρόσωπά τους. Ο θρύλος λέει ότι οι Κινέζοι, που κυριάρχησαν την αναπαραγωγή αυτού του σκύλου, τιμούσαν αυτές τις ρυτίδες επειδή μοιάζουν με σύμβολα καλής τύχης στη γλώσσα τους. Ιδιαίτερη αξία είχαν τα σκυλιά με ρυτίδες που φαινόταν να σχηματίζουν τα γράμματα για τη λέξη “πρίγκιπας” στα κινέζικα.

Τα Pugs είναι χαρούμενα και στοργικά, πιστά και γοητευτικά, παιχνιδιάρικα και άτακτα. Είναι πολύ έξυπνα, ωστόσο, μπορούν να είναι απρόθυμα, γεγονός που καθιστά την εκπαίδευση τους δύσκολη.

Ενώ τα Pugs μπορεί να είναι καλοί φύλακες, δεν τείνουν να γαυγίζουν συνεχώς, κάτι που οι γείτονές σας θα εκτιμήσουν. Εάν εκπαιδεύονται και είναι καλά κοινωνικοποιημένοι, ταιριάζουν καλά με άλλα ζώα και παιδιά. Επειδή είναι μια μικρή, ήσυχη φυλή και είναι σχετικά αδρανείς όταν είναι σε εσωτερικούς χώρους, είναι μια καλή επιλογή για τους κατοίκους διαμερισμάτων.

Λόγω του επίπεδου σχήματος του προσώπου των Pug, δεν τα πηγαίνουν καλά σε εξαιρετικά ζεστό ή κρύο καιρό και πρέπει να βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο.

Τα Παγκ έχουν κοντό, διπλό τρίχωμα και είναι γνωστά για την απώλεια της τρίχας τους. Εάν ζείτε με Pug, είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε μια ποιοτική ηλεκτρική σκούπα!

Παγκ σκύλος κουτάβι
Παγκ σκύλος κουτάβι

Βασικά Χαρακτηριστικά των pug

  • Τα Pugs δεν μπορούν να ανεχθούν υψηλή θερμότητα και υγρασία λόγω του μικρού τους ρουθουνιού (ο αέρας κρυώνει όταν περνά μέσα από τις μύτες των σκύλων με μακρύτερα ρουθούνια πριν εισέλθει στους πνεύμονες). Όταν το Pug σας είναι σε εξωτερικούς χώρους, προσέξτε το προσεκτικά για σημάδια υπερθέρμανσης.
  • Κάνουν θορυβώδη ύπνο με δυνατο ροχαλητό – επίσης δυνατό είναι το φτέρνισμα τους.
  • Επειδή τα μάτια τους είναι τόσο εμφανή, τα Pugs είναι επιρρεπή σε τραυματισμούς στα μάτια.
  • Τα Pug τρώνε υπερβολικά εάν τους δοθεί η ευκαιρία. Δεδομένου ότι αυξάνουν το βάρος τους εύκολα, μπορούν να γίνουν γρήγορα παχύσαρκα εάν η πρόσληψη τροφής δεν παρακολουθείται προσεκτικά.
  • Τα Παγκ χρειάζονται συνεχή ανθρώπινη συντροφιά. Αν έχετε Pug, περιμένετε να σας ακολουθήσει στο σπίτι, να καθίσει στην αγκαλιά σας και να θέλει να κοιμηθεί μαζί σας.

Για να αποκτήσετε ένα υγιές σκυλί, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι παγκ από έναν ανεύθυνο κτηνοτρόφο, ένα κουτάβι pug ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο που δοκιμάζει-ελέγχει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια και ότι έχουν υγιείς ιδιοσυγκρασίες.